गुरु आलू सिंह जी कीverified 

Guru Aloo Singh Ji Ki Mhane Yaad Satawe Hai

Guru Aloo Singh Ji Ki

गुरु आलू सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है,
छोड़ गया भक्तां ने – गुरूजी
छोड़ गया भक्तां ने, म्हारो हियो भर आवै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

छोटी सी उमरियाँ में, बाबा श्याम का दीवाना बणयां,
खाटू ने चमन करयो, जग सारो जान्यो।
इब कुण भक्त इसो – गुरूजी
इब कुण भक्त इसो, जो म्हाने बणावै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

गुलाब और केसर की, थे वर्षा करता था,
भक्तां के सागे थे, दरबार ने रंगता था।
इब कुण बाबे पे – गुरूजी
इब कुण बाबे पे, वईयां इतर चढ़ावै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

भरी सभा में थे, कीर्तन करता था
लखदातारी का, जयकारा लगाता था।
सांचों है यो दरबार – गुरूजी
सांचों है यो दरबार, इब कुण बतावै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

बीच अखाड़े में, थे शंका मिटाता था,
दर्दी कोई हो..
बाबा दुखिया कोई हो, अरदास लगाता था।
इब कुण संकट में – गुरूजी
इब कुण संकट में, म्हाने धीर बंधावै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

श्याम नाम की क्यूँ, म्हारे लगन लगाई थी,
जद थाने जाणे की, इतनी ही खताई थी।
मन म्हारो लागै ना – गुरूजी
मन म्हारो लागै ना, कुण राह बतावै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

गुरु आलू सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है,
छोड़ गया भक्तां ने – गुरूजी
छोड़ गया भक्तां ने, म्हारो हियो भर आवै है।
गुरु आलु सिंह जी की, म्हाने याद सतावै है।।

guru aaloo sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai,
chhod gaya bhaktaan ne – guroojee
chhod gaya bhaktaan ne, mhaaro hiyo bhar aavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

chhotee see umariyaan mein, baaba shyaam ka deevaana banayaan,
khaatoo ne chaman karayo, jag saaro jaanyo.
ib kun bhakt iso – guroojee
ib kun bhakt iso, jo mhaane banaavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

gulaab aur kesar kee, the varsha karata tha,
bhaktaan ke saage the, darabaar ne rangata tha.
ib kun baabe pe – guroojee
ib kun baabe pe, vaeeyaan itar chadhaavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

bharee sabha mein the, keertan karata tha
lakhadaataaree ka, jayakaara lagaata tha.
saanchon hai yo darabaar – guroojee
saanchon hai yo darabaar, ib kun bataavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

beech akhaade mein, the shanka mitaata tha,
dardee koee ho..
baaba dukhiya koee ho, aradaas lagaata tha.
ib kun sankat mein – guroojee
ib kun sankat mein, mhaane dheer bandhaavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

shyaam naam kee kyoon, mhaare lagan lagaee thee,
jad thaane jaane kee, itanee hee khataee thee.
man mhaaro laagai na – guroojee
man mhaaro laagai na, kun raah bataavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

guru aaloo sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai,
chhod gaya bhaktaan ne – guroojee
chhod gaya bhaktaan ne, mhaaro hiyo bhar aavai hai.
guru aalu sinh jee kee, mhaane yaad sataavai hai..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *